”Perintösuunnittelumme tuli kerralla kuntoon”

Eläkkeellä oleva perheyrittäjä Martti Tyynismaa oli pohtinut vaimonsa kanssa järkevää varautumista tulevaisuutta varten jo pitkään, mutta paperit olivat yhä tekemättä. Kuultuaan Premium Groupin tarjoamasta perintösuunnittelusta ja perheyrityksen verosuunnittelusta, päätti Tyynismaa viimein laittaa asiat kuntoon.

”Meillä on pääomasijoittamiseen keskittynyt perheyritys, jota omistavat vaimoni ja minun lisäksi kolme lastamme. Minun ja vaimoni henkilökohtaisten testamenttiemme lisäksi halusimme järkevimmän suunnitelman yrityksemme verotuksen osalta. Premium Group auttoi meitä pohtimaan, kannattaako firmamme ajaa alas, vain onko tässä vaiheessa fiksumpaa pitää firma ja nostaa vuosittaiset maksimiosingot.”

Premium Group suunnitteli Tyynismaalle ja tämän puolisolle myös edunvalvontavaltuutuksen, jonka valtuuttamana puolisolla ja yhdestä lapsilla on toisen sairastuessa lupa tehdä päätöksiä tämän puolesta.

”Koemme tärkeänä säilyttää päätöksenteon perheemme sisällä kaikissa omaisuuttamme koskevissa asioissa. Ilman tällaista valtuutusta määräisi viranomainen ulkopuolisen holhoajan vastaamaan puolison asioista tämän sairastuessa.”

Perintösuunnittelu Premium Groupin kanssa toi Tyynismaalle vihdoin mielenrauhan.

”Premium Group käsitteli asiamme kokonaisuutena eikä yksittäisinä asioina. Nyt voin olla varma, että jos jotain ikävää sattuu, on meillä selkeät sävelet, miten toimitaan. Silloin voi keskittyä itse tilanteeseen, koska paperiasiat ovat kunnossa. Ja mikä tärkeintä; kaikki kolme lastamme ovat tasa-arvoisessa asemassa myös testamenteissamme.”