Monen mutkan kautta kohti asiantuntevaa palkanlaskijan uraa

Aleksandra on kotoisin Latviasta, mutta jo hyvin nuorena hänen perheensä muutti Suomeen, Helsingin Vuosaareen. Lapsuudessaan hän vietti kesät sukulaisten kesämökillä Latviassa, mikä oli aina ikimuistoista aikaa. Nykyään Aleksandra asuu edelleen Vuosaaressa yhdessä poikaystävänsä ja kissansa Fendin kanssa. Hän rakastaa alueen upeita maisemia, hyviä kulkuyhteyksiä ja lyhyttä matkaa rannalle.

Vapaa-ajallaan Aleksandra viettää aikaa kuntosalilla ja nauttii kesäisin telttaretkistä ystävien kanssa. Hän pitää myös elokuvista ja sarjoista, erityisesti toimintaelokuvat ovat hänen mieleensä.

Arkipäivinä iltaisin, aina salin ja kotitöiden jälkeen tykkään katsoa erilaisia sarjoja, etenkin sunnuntaisin kokataan yhdessä ja vietämme päivää hyvän ruoan ja elokuvan äärellä.

Aleksandra siirtyi isänsä innoittamana yläasteelle suomalaisvenäläiseen kouluun, koska isä halusi, että venäjän kielen taito säilyisi. Tästä hän on todella kiitollinen. Aleksandra valmistui lukiosta hyvillä papereilla ja teki valmistumisen jälkeen töitä sijaisopettajana vanhalla yläasteellaan ja ohessa myös osa-aikatöitä ravintolassa.

Aleksandra löysi kutsumuksensa palkanlaskennan parista opiskelujensa kautta. Alun perin hän opiskeli kauppatiedettä avoimessa yliopistossa, mutta tällöin numerot ja talous eivät herättäneet vielä innostusta. Hän päätyi spontaanisti hakemaan naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen ja suorittikin varusmiespalveluksen Karjalan prikaatin kenttätykistössä. Reserviin päästyään Aleksandra aloitti kokkiopinnot liiketalousopisto Perhossa. Opiskelujen aikana hän pääsi myös puolen vuoden ajan kehittämään espanjan kielen taitoja Teneriffalle hotellin keittiöön. Kokkiopintojen jälkeen hän haki ja pääsi opiskelemaan Laurean ammattikorkeakouluun Restonomiksi, mutta huomasi pian kiinnostuksensa numeroiden ja talouden pariin, joten siirtyi tradenomi puolelle. Aleksandra päätyi valitsemaan palkanlaskennan kurssin ja asiaan intohimoisesti suhtautuvan opettajan inspiroimana, myös Aleksandran palo numeroiden pyörittelyyn ja palkanlaskentaan heräsi.

Työkokemusta Aleksandra on kerryttänyt ravintola-alan lisäksi monipuolisesti palkanlaskennan puolelta. Tradenomiopintojen aikana hän teki palkanlaskennan assistentin töitä, joka entisestään vahvisti innokkuutta alaa kohtaan. Valmistumisen jälkeen Aleksandra kerrytti reilun vuoden ajan työkokemusta laskutuspalveluyrityksessä palkanlaskijana, jolloin hän pääsi vaihtelevan työnkuvan takia laajasti tutustumaan lisää käytännön palkanlaskentaan ja selvittämään omia vahvuusalueitaan. Nyt hän toimii Junior palkanlaskijana Premiumilla. Premiumilla Aleksandra viihtyy erinomaisesti. Erityisesti toimistolla käyminen ja yhteiset lounashetket työkavereiden kanssa rupatellen tuovat mielenkiintoisten työtehtävien lomaan lisäenergiaa. Hän arvostaa hyvää yhteishenkeä ja mahdollisuutta kehittää osaamistaan. Hyvä johtajuus Premiumilla tekevät hänen sanoin työnantajasta hyvän ja luotettavan.

Aloitin työt Premiumilla hieman hektisenä ajankohtana ja uuden oppimista oli valtava määrä, mutta onneksi työkavereilta sai aina apua ja kaikki olivat todella kannustavia. Arvostan etenkin hyvää työilmapiiriä, sillä kun työntekijät voivat hyvin, niin yritykselläkin menee hyvin ja se heijastuu myös asiakkaisiin.

Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu jatko-opinnot ja oman osaamisen kehittäminen. Aleksandra haluaa tulevaisuudessa lähteä opiskelemaan ylemmän ammattikorkeatutkinnon liiketalouden alalla ja saada tätä kautta lisää työkaluja asiantuntijatyöhön, tulevaisuuden suunnitteluun ja oman osaamisen kehittämiseen. Osaamisen kehittäminen lisää suoraan omaa työmotivaatiota ja sitouttaa omaan työhön.

Työssäni korostuu ammattitaitoinen asiakaspalveluhenkisyys ja numerotarkkuus – näitä haluan kehittää entistä paremmiksi. Motivaationi syntyy asiakkailtani saamistani kiitoksista ja mahdollisuudesta tukea heitä vaikeissakin tilanteissa. Jos en tiedä jotain, teen kaikkeni sen selvittämiseksi, mikä samalla vahvistaa omaa osaamistani ja kokemustani.