Lilli, työhyvinvointivastaava ja kotilauman ilopilleri

Olen unkarinvizsla Lilli, 4-vuotias seisova lintukoira. Minut löydätte Oulusta, missä asustelen rakkaan perheeni kanssa. Vaikka metsästys on lähellä sydäntäni, olen myös ottanut vastuullisen työtehtävän harteilleni toimiessani Eeva-Marian satunnaisena työhyvinvointivastaavana. Tällä hetkellä minulla on menossa hieman tavallista pidempi työpesti, sillä Eeva-Maria, tai tuttavallisemmin Eevukka, on tullut remonttievakkoon etätöihin luokseni. Voitte vain kuvitella, miten innoissani olen tästä yhteisestä ajasta!

Päiväni koostuvat monista tärkeistä tehtävistä. Lounastauon aikaan minusta tulee liikunnan ja leikkimisen lempeä muistuttaja. Onhan tärkeää, että kaikki saavat hetken hengähtää ruudun äärellä istumisen lomassa. Ja kun työaika alkaa lähestyä loppuaan, ilmaisen äänekkäästi, että nyt on aika siirtyä viihdyttämään minua! Työpäivän muina aikoina nukun yleensä kaikessa rauhassa viltin alla, mitä nyt välillä herättelen pieniin taukojumppiin, kun peitto on huonosti.

En voi vastustaa kutsua luontoon, ja metsäretket sekä kesähelteiden viilentävä uiminen ovat ehdottomasti parasta! En voi pidätellä riemuani päästessäni veden äärelle uimaan keppien perässä tai metsän keskelle hajuja nuuhkimaan. Pidän tällöin hauskaa pomppimalla ja loikkimalla kuin oikea kenguru. Tosin, täytyy myöntää, että saatan innokkuudestani haukahdella äänekkäästi, mikä voi välillä aiheuttaa kotiväelle pieniä ärsyyntyneisyyden tuntemuksia.

Talvella löydätte minut innokkaana apurina lumitöissä. Nappaan lennosta lumipaakkuja, kun kotijoukot lapioivat lunta jalkakäytävältä. On kuitenkin myönnettävä, että talvivaatteet ja tossut eivät kuulu suosikkeihini – ne pistävät minut aivan halvaantuneeksi sisätiloissa!

Kotona parasta on viettää rentouttavaa aikaa sohvalla laumani ympäröimänä. Nautin olla huomion keskipisteenä, ja mikäs on sen parempaa kuin rapsutukset ja kehut – ne kelpaavat minulle aina.

Muistakaa, että vaikka työ on tärkeää, on myös erittäin tärkeää pitää huolta itsestään ja antaa aikaa hauskanpidolle ja leppoisalle olemiselle.