Premiumin toimitusjohtaja antaa työntekijöille paljon vapautta työhön

Aika ennen Premiumia

Työnteko on ollut minulle aina itsestäänselvyys ja jo lukiossa työskentelin koulun ohella. Lukion jälkeen muutin Hyvinkäältä Helsinkiin, opiskelemaan Helsingin Kauppakorkeakouluun. Opintojen ohella tein töitä rahoitusalalla ja sinne päädyin opintojen jälkeenkin. Työskentelin muun muassa Arctos Securities Oy:ssä, muutaman vuoden Gyllenberg Pankkiiriliike Oy:ssä  ja yli kymmenen vuotta FIM Varainhoito Oy:ssä.

Kymmenessä vuodessa ehtii kuitenkin tapahtua paljon ja FIMin jälkeen alkoi minusta tuntua siltä, että on aika kokeilla jotain uutta. Hetken eri vaihtoehtoja pohdiskeltuani, palasin koulun penkille opiskelemaan sisustussuunnittelua ja -rakentamista. Koulussa ja oman yrityksen pyörittämisessä vierähti loppujen lopuksi viisi vuotta. Tein samalla myös jonkin verran konsultointitehtäviä ja sitä kautta päädyin tekemään yhteistyötä Premium Groupin kanssa.

Premium oli silloin vielä nuori yritys ja sen myötä minulle aukesi aivan uudenlainen mahdollisuus urallani olla mukana kehittämässä kasvuyritystä.

Lopulta kävi niin, että siirryin kokonaan Premium Groupin palkkalistoille. Aloitin työni täällä hallintojohtajana, mutta suhteellisen pian minulle tarjottiin toimitusjohtajan paikkaa.

 

Mitä työelämä on minulle opettanut

Aina sanotaan, että pitää saada oikeat ihmiset oikeille paikoille. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Minulla on ollut onnea matkassa, sillä olen saanut työskennellä tehtävissä, joissa olen voinut hyödyntää vahvuuksiani. Työtehtäväni ovat olleet pääasiassa hallintoon keskittyviä. Nuorempana tietysti toimin enemmän avustavissa tehtävissä, mutta kokemuksen ja iän karttuessa ovat myös vastuualueet kasvaneet. Isossa roolissa olleet muiden kanssa yhteistyössä toimiminen ja myöhemmin myös ihmisten johtaminen. Aina on ollut pöydällä asiakaspalvelun laadun varmistaminen, töiden organisointi, resurssien riittävyys, erilaisten projektien läpivieminen organisaatiossa, uusien toimintatapojen käyttöönotto, sekä yleisesti toimintojen kokonaisvaltainen organisointi.

Riippumatta siitä, mitä palveluita tai tuotteita yritys myy, on ensisijaisen tärkeää varmistaa henkilökunnan toiminta. Se edellyttää, että johdolla on selkeä näkemys niin yrityksen toiminnasta kuin tulevista tavoitteista. Näkemys on myös välitettävä henkilökunnalle selkeästi, mutta se ei edellytä isoja seminaareja tai innovatiivisia ryhmätöitä. Yksinkertaisimmillaan se on asioiden ääneen sanomista: mitä olemme, mitä haluamme olla ja miten sen teemme.

Jotta palvelun tuottaminen optimaalisesti onnistuu, täytyy henkilökunnalla olla myös hyvä motivaatio työn tekemiseen. Palkka saa tulemaan työpaikalle joka päivä, mutta toiminnan kehittäminen, innovointi ja kasvattaminen vaativat muutakin. Motivaatiota, tekemisen iloa tai yhteishenkeä ei voi ostaa kaupan hyllyltä tai hakea koulutuksesta. Se tulee sellaisesta yrityskulttuurista, joka sopii työntekijän arvoihin ja saa työnteon tuntumaan mielekkäältä. Työntekijöiltä odotetaan usein paljon, mutta vastineeksi heille on myös annettava päätösvaltaa oman työn osalta. Työn joustava aikatauluttaminen, prosessien huolellinen suunnittelu, selkeät työnjaot, kehitystyöhön osallistaminen ja työntekijöiden ajatusten kuunteleminen tuovat heidät oikeasti osaksi yritystä ja sen toimintaa.

Yksi tärkeä oppi matkan varrelta on ollut, että omiin päätöksiinsä ei saa rakastua.

Jos niin käy, jää muiden ihmisten kuunteleminen pois. Jatkuvaa keskustelua, mielipiteiden vaihtoa ja totuttujen toimintatapojen haastamista tarvitaan aina. Omasta tuotteestaan pitää olla ylpeä ja siihen pitää uskoa. Mutta samalla ei pidä jumiutua vain omiin näkemyksiin, vaan pitää myös osata kuunnella asiakasta herkällä korvalla.

Erilaisilta asiantuntijoilta ja konsulteilta tulee paljon ohjeita ja vinkkejä tulevasta, mutta loppujen lopuksi asiakas on aina se, joka tarpeensa määrittelee. Sen takia pelkkä uudistuminen uudistumisen vuoksi ei vie mihinkään, vaan uudistuksilla on aina oltava asiakkaalle, ja sitä myöten myös yritykselle, selkeästi lisäarvoa tuova tavoite. Yhteiskunta kehittyy koko ajan, ihmisten tarpeet muuttuvat ja yritysten on pysyttävä mukana tässä kehityksessä, jos ne haluavat selviytyä.

 

Premium tänään

Premium on muutaman viimeisen vuoden aikana kasvanut ja kehittynyt toiminnaltaan erittäin paljon. Olemme hioneet entistä kirkkaammaksi toimintamme ydinajatusta, jossa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla Laki ja Talous. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme kaikki heidän tarvitsemansa palvelut yhden katon alta. Haluamme, että asiakkaamme ymmärtävät mitä etuja se voi heille tuoda. Se ei tarkoita, että pitäisi väkisin maksaa palveluista, joita ei juuri sillä hetkellä tarvitse, vaan sitä että asiakas saa meiltä joustavasti kaiken tarvitsemansa, juuri silloin kun sitä tarvitsee.

Asiakkailta saatu palaute on auttanut hahmottamaan, miten voimme jatkossa hyödyntää oman alamme kehitystä ja on lisäksi vahvistanut näkemystä siitä, että olemme oikealla tiellä. Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme ja palveluitamme, jotta ne hyödyttäisivät asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Premium on vahva asiantuntijaorganisaatio.

Emme kasvata yrityksen hallintoa, vaan asiantuntijoidemme määrää ja osaamista ja he tulevat aina olemaan eturintamassa asiakkaisiin päin kaikissa tilanteissa. Meille on tärkeää, että asiakkaillamme on matala kynnys ottaa meihin yhteyttä.

Yrityskulttuurimme on kollegoja ja näiden asiantuntijuutta kunnioittavaa. Olemme antaneet työntekijöille paljon vapautta työskentelyyn, ja vastapainona henkilöstömme on erittäin vastuuntuntevaa sekä työn suorittamisessa että sen omatoimisessa kehittämisessä. Meillä on mahtava yhteishenki ja yhdessä toimimisen kulttuuri.

Ainutlaatuinen ja vahva toimintamalli, kattava palveluvalikoima, asiantuntijoidemme vankka ammattitaito ja motivaatio tekevät Premiumista hyvän työnantajan ja halutun yhteistyökumppanin.

 

Henkilökohtaista

Vapaa-aikani kuluu perheen, puutarhanhoidon ja liikunnan parissa. Työssäni joudun istumaan paljon ja liikunta toimii siihen hyvänä vastapainona. Suuri ylpeyteni aihe on kukkimaan saatu magnolia. Virtaa arkeen tuovat myös lenkit koiramme, cockerspanieli Remun kanssa, sekä uudelleen aloittamani nuoruudenaikainen harrastus, tanssillinen voimistelu.