Eikö vuokralainen maksa vuokria ajallaan?

Aina ei asuntosijoittaminenkaan ole pelkkää vuokratulojen ropinaa tilille. Joskus voi käydä niin, että vuokralainen ei maksa vuokria ajallaan tai ei ollenkaan. Entä jos vuokralainen pois muuttaessaan jättää huoneiston siivottomaan kuntoon tai on aiheuttanut huoneistolle muuta vahinkoa?

Vuokranantaja voi puolestaan unohtaa tehdä sopimusehtojen mukaiset vuokrankorotukset, tai sopimukseen ei ole muistettu laittaa mainintaa vuokrankorotuksesta lainkaan. Vuokra voi silloin jäädä laahaamaan yleisen markkinatason perässä, eikä sen korottaminen ole aina yksioikoinen asia.

Monet asuntosijoittajat kohtaavat ongelmia vuokrasuhteissaan. Silloin on tärkeää osata toimia oikein. Oma taloudellinen etu on turvattava, vahingot minimoitava, ja lisäksi kaiken tulee tapahtua lain säännösten ja hyvän vuokratavan mukaisesti. Tällaisissa tilanteissa ammattilaisen apu voi olla korvaamatonta.

Premiumin Huoneistopalvelu tarjoaa asuntosijoittajille mielenrauhaa. Valittavanasi on kaksi eri palvelumallia: kevennettyä ja täyden palvelun mallia. Kumpikin palvelumalli sopii kaikenlaisille asuntosijoittajille, niin yrityksille, säätiöille kuin yksityishenkilöillekin asuntojen määrästä riippumatta.

Kevennetty palvelumme huolehtii vuokramaksujen valvonnasta puolestasi. Teemme maksuhuomautukset, laadimme maksuohjelmat ja tarvittaessa voimme käynnistää perintätoimenpiteet. Vuokralainen saa myös nimetyn yhteyshenkilön vuokranmaksuasioihin liittyen. Vuokralainen voi tallettaa vuokravakuuden tilillemme ja poismuuton yhteydessä huolehdimme sen palauttamisesta tai realisoimisesta. Hoidamme vuosittaiset sopimusehtojen mukaiset vuokrankorotukset ja vuoden päätteeksi toimitamme vuosiyhteenvedon vuokramaksuista veroilmoituksen täyttämisen tueksi tai kirjanpitoa varten.

Kaikki Huoneistopalvelun asiakkaat voivat halutessaan tilata lisäpalveluita kuten kodinkoneiden tilaukset, vuokrasopimusten laadinta tai irtisanominen ja remonttihankkeissa avustaminen esimerkiksi tarjouspyyntöjen tekeminen tai aloitus-/loppukatselmuksiin osallistuminen.

Huoneistopalvelun asiakkaat voivat myös hyödyntää kaikkia Premiumin kattavia laki- ja talouspalveluita.

Premiumin Huoneistopalvelu tuo keveyttä elämääsi!