Sijoittaminen kuuluu kaikille

Pienet tulot, numerokammo tai kokemuksen puute eivät ole este sijoittamiselle tai talousasioiden hallinnalle. Premium Akatemian valmennuspalvelut tarjoavat selkokielistä talousvalmennusta perheille, yrityksille ja yksityishenkilöille. Se on perustettu kahdeksan vuotta sitten tarjoamaan asiakkailleen ammattitaitoista, innostavaa, puolueetonta ja selkokielistä talousvalmennusta.

Moni mieltää sijoittamisen ja talouden vaikeaksi ja vain varakkaille kuuluvaksi. Paras palaute valmennuksista tuleekin näiden ennakkoluulojen poistamisesta. Valmennuksessa ihmiset näkevät konkreettisesti, miten myös he voivat sijoittaa. Jo pienillä summilla huomaa, miten se tärkein, eli korkoa korolle -ilmiö, toimii sijoittajan hyväksi.

Ymmärrys rahoituksen merkityksestä ja sen hyödyntämisestä on valaiseva kokemus monelle. Sijoittamisen psykologian ymmärtäminen auttaa tiedostamaan sijoittajan päätöksentekoa ja välttämään ihmisen mielen rakentamia esteitä hyvällä päätökselle.

Tärkeimpiä asioita talousvalmennuksessa on kokonaisuuden hahmottaminen. Hyvin usein ihmiset tarkastelevat asioita suppeasti yksittäisten tuotteiden kautta. On olemassa myös pinttyneitä uskomuksia vain tiettyjen ratkaisujen toimivuudesta. Suomessa on ollut tuottoisat kiinteistömarkkinat, joten niihin sijoittaneet ovat vahvassa uskossa sijoituskohteen paremmuudesta – jolloin riskejä vähätellään. Toisaalta on trendikästä hylkiä sijoitusrahastoja ja suosia indeksejä tai suoria osakesijoituksia.

Oma kokemukseni varainhoitajana ja talousvalmentajana on, ettei ole yhtä ainoaa, parasta tapaa sijoittaa. Paras tapa on se, mikä sopii sinulle. Tärkeintä on sijoittaa.

Lisätiedot:

Toni Kemi, Senior Advisor
+358 45 229 7008
toni.kemi@premiumgroup.fi